tiomaArtem”Tioma”Maloratsky şi-a început studiile de tango În Miami, Florida, în 1994, unde mai târziu a dansat în spectacolul “Tango Fever”. În 1996 s-a mutat la New York şi a început să facă vizite frecvente în Argentina pentru a studia cu maeştrii precum Pupi Castello, Nito şi Elba, Raul Bravo, Omar Vega, Guillermina Quiroga , Graciela Gonzales, Jorge Nel, Mariano Frumboli. Dansul său este influenţat în mare parte de stilul clasic, tango salon, din anii 40, pe care l-a căutat şi studiat în timpul lungilor sale şederi în Buenos Aires.

Ca profesor, Tioma este cunoscut pentru că face accesibil studenţilor săi stilul autentic tango salon. El se concentrează pe muzicalitate, echilibru, conexiune între parteneri şi tehnici de improvizaţie pentru dansul social. Pentru a-şi perfectioana şi rafina dansul ca şi pentru a-şi aprofunda stilul de predare, Tioma a studiat tehnica Alexander, Tai Chi, Nei Kung şi meditaţie mindfulness. El aplică cu success cunoştinţele despre dinamica corporală pentru a ajuta studenţii săi să-şi perfecţioneze coordonarea generală în timp ce învaţă să danseze. Tioma este autorul website-ului tangoprinciples.org folosit de numeroşi profesori de tango şi entuziaşti din lumea întreagă.

Tioma trăieşte în prezent la New York, predă şi face demonstraţii în diferite locaţii, organizează şi este tDJ la evenimentul săptămânal de tango Ensueno şi de asemenea, este tDJ la milonga La Nacional şi numeroase alte evenimente în New York City. A predat tango la The International Ballet Dance Center la Carnegie Hall, Stepping Out Ballroom şi Latin Studios, Champions Dance Studio, New York Health şi Racquet Club precum şi la Lincoln Center’s Midsummer Night’s Swing. Tioma a ţinut workshopuri de tango în Washington, Cleveland şi Boston. El a participat la programul The Tango Lesson cu orchestra simfonică din Eugene, Oregon, a performat în “Tango Fusion” la American Theater of Actors, în “Tango Fest” la New York City Town Hall, clubul Sunderland în Buenos Aires şi în the World Tango Congress din Rosario, Argentina.

Găsiţi articolele sale pe prezentul site la categoria “TangoPrinciples”.