Intrebari care (nu) au mai fost puse

posted in: De ce tango?, Totul despre tango | 7

intrebari_puse Dacă ai ajuns pe această pagină este posibil să îţi pui anumite întrebări. Voi încerca să răspund la cele mai probabile:

Ce este acest site?

Este un site pus la dispozitia comunităţii de tango argentinian din România. Nu reprezintă nici o şcoală, nici un organizator de evenimente, totul este absolut gratuit şi nu are scop comercial;

Ce conţine?

– Materiale legate de tango argentinian, grupate pe diverse topicuri şi prezentate în funcţie de ratingul articolelor respective;

– Lista şcolilor de tango argentinian din România grupate pe oraşe şi prezentări ale acestora (pentru şcolile care vor dori să se prezinte);

– Versuri şi traduceri ale acestora (din muzica pe care dansăm tango);

– Orice alte materiale şi topicuri utile propuse de membrii comunităţii.

Cine scrie aici?

Oricine consideră că are ceva de spus în acest domeniu sau a găsit un material foarte interesant pe care l-a tradus în limba română (cu acordul autorului, dacă este diferit de cei menţionaţi mai sus) şi vrea să împărtăşească aceste informaţii cu ceilalţi membrii ai comunităţii;

Ce câştigi dacă vei contribui la dezvoltarea acestui site?

Mulţumirile exprimate sau doar gândite ale tuturor celor care vor beneficia de contribuţia ta. Eventual faimă, dacă doreşti să te prezinţi şi materialele tale vor fi bine primite de vizitatori. Eu personal, dacă o singură persoană va deveni un dansator mai bun, un om mai bun sau un om mai fericit datorită acestui site, voi fi pe deplin mulţumit.

Cine a făcut acest site?

Sorin, administratorul siteului, ajutat de toţi cei care semnează (sau vor semna) articole aici.  Îl poţi contacta aici.

Ce poti face în continuare?

Depinde de cine eşti 🙂 Va trebui să îmi spui că să te pot ajuta:

Sunt un vizitator ajuns întâmplător aici

Sunt un dansator/o dansatoare de tango argentinian

Sunt cunoscător al tangoului şi prieten bun cu limba română

Sunt atras de tango şi un foarte bun traducător

Sunt reprezentant al unei şcoli de tango

Sunt organizator de evenimente

Orice alte întrebări le aştept cu drag la admin[at]ctango.ro şi sper că voi fi capabil să răspund!

7 Responses

  1. diana

    salut,

    rog recomandare pt o scoala/cursuri private in bucuresti…mi-as dori sa fie cat mai aproape de casa..(eu stau in sect 1, vasile sion), dupa ora 19:00 …pt o pers incepatoare, care nu a mai avut contact cu dansul profesionist in nici un fel pana acum…
    de ce acum poate o sa intrebi?…pai sunt multe motive…sa zicem din sentimente de furie,dorinta,curiozitate etc.
    de ce tango?…..asta simt acum

    multumesc,
    diana

    • Sorin

      Diana, site-ul isi propune sa fie echidistant fata de scoli, instructori, organizatori asa ca eu nu iti pot face o recomandare iar orice recomandare venita din partea unui reprezentant al vreunei scoli va fi, evident, subiectiva.
      Sunt foarte multe scoli si multi instructori independenti in Bucuresti. Tangoul este minunat dar presupune efort si pasiune.
      Eu m-am indragostit de tango doar privind dansatorii, inainte de a participa la vreun curs sau de a citi ceva despre el sau de a incerca sa dansez. Prin prisma experientei mele iti pot recomanda sa alegi cateva evenimente din calendar, sa mergi acolo, sa vezi oamenii, ce se intampla, cum se comporta, sa intrebi organizatorul daca exista profesori in sala, sa ii urmaresti, sa vorbesti cu ei si, daca ajungi la concluzia ca iti place cu adevarat tangoul, sa alegi acei profesori cu care rezonezi, care iti plac ca oameni, care danseaza intr-un mod in care ti-ai dori si tu sa dansezi.
      E posibil sa fie lucruri pe care nu le vei intelege – de ce se schimba uneori ritmul melodiilor, de ce te privesc in ochi anumiti barbati, de ce se intrerupe dansul uneori pentru a se relua dupa un minut, de ce se indreapta un barbat si o femeie unul spre celalalt si incep sa danseze fara sa fi existat o invitatie verbala la dans. Nu te nelinisti – le vei descoperi pe toate la timpul lor. Daca vei fi foarte curioasa intreaba si vei gasi cu siguranta pe cineva dispus sa iti explice.
      Te avertizez ca tangoul este ceva foarte personal, intim care se petrece in cuplu si exista lucruri care nu se vad in mod necesar si obligatoriu din exterior asa ca incearca sa fii atenta la emotiile de pe suprafata de dans.
      Si un ultim avertisment – este un drog – daca te prinde iti vei dori din ce in ce mai mult, iti va schimba viata intr-un mod in care nici macar nu visezi.

      Iti doresc sa faci cea mai buna alegere din lume! 🙂

  2. Clara Circu

    Salutare,
    Sorin, vreau să îți trimit un email pe adresa de contact care apare, aici, pe acest site, și yahoo îmi spune că e greșită. Ajută-mă!

  3. victoria

    Buna ziua ! Pe data de 28 Octombrie va avea loc la Cluj un spectacol PATIO DE TANGO la Teatrul National din Cluj. Daca se poate sa postati aici pe site evenimentul, ne-ar ajuta tare mult. Sunt sigura ca sunt persoane care ar fi interesate sa vada dansatori argentinieni de tango iar muzica va fi live. Aici gasiti mai multe detalii:

    https://www.facebook.com/events/117930398880068/?ti=icl

    Multumesc frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *