Eticheta la Milonga Tabiet

good mannersArticol original

>>>>Updated information

-La Milonga se saluta. Daca ati ajuns mai tarziu si aveti eye contact cu cineva este recomandabil sa salutati (in fine…nu tine doar de Milonga…). La plecare, la fel. Nu are legatura nici cu scoala de la care proveniti si nici cu simpatiile/antipatiile. Are legatura cu bunul simt :). Niciuna din regulile de mai jos nu este cu trebuie, doar ca respectandu-le pastram o atmosfera binevoitoare si placuta atunci cand iesim sa dansam.

>>>>Updated information

Daca va place sa dansati tango, asigurati-va, de asemenea, ca intelegeti cum sa dansati social. Puteti sa cunoasteti o multime de pasi, si sa arate fabulos, dar sa va simtiti incomod, nedorit, nefericit sau mai putin inteles, la Milonga (petrecere de tango argentinian). Aici veti gasi unele din elementele de baza pentru a va putea bucura de Milonga.

Initierea conversatiei:

Daca va invita cineva sa dansati, aceasta invitatie poate fi acceptata sau refuzata – nu exista nicio obligatie. Invitatia la dans este de fapt initierea unei conversatii iar alegerea faptului ca veti petrece cateva minute cu o alta persoana va face putin vulnerabil : o deschidere care permite trairi pozitive si cateodata trairi mai putin placute. Spunand sau auzind un „Multumesc, nu” in general nu se simte bine. Puteti alege sa nu va simtiti rau in urma unei astfel de experiente, folosind observatia pentru a stii daca cineva mai doreste sa danseze. Daca folositi traditionalele “el cabeceo” sau “la mirada” atunci puteti vedea nu-ul oferit de cealalta persoana. Initiati o invitatie, acceptati sau refuzati o invitatie, cu mult respect.

Ce inseamna multumesc:

Utilizati tanda si cortina in avantajul dumneavoastra. Daca sunteti prudent in a experimenta bucuria dansului cu cineva, faceti invitatia doar cand mai sunt unul sau doua melodii din tanda, astfel cortina devine un mod natural de a spune multumesc. Un multumesc pe ringul de dans inseamna o multime de lucruri dar principalul inteles este ca “gata, ne-am oprit din dans”. Oricare dintre cei doi va spune “multumesc”, este responsabilitatea leader-ului sa-si conduca partenerul de dans inapoi la scaun / canapea sau in orice alt loc linistit, altul decat ringul de dans.

Pretuiti conexiunea:

Leader-ii au responsabilitatea de a pastra follower-ii lor in conditii de siguranta in orice moment. Cel mai important, aceasta zona de siguranta incepe cu imbratisarea. Tangoul este un dans senzual. Pentru unii este greu de facut diferentierea intre senzual si sexual si ceea ce poate parea potrivit pentru cineva sa se poate simti nepotrivit pentru altcineva. Respectati dorinta partenerului de dans oferind follower-ului dreptul de a alege tipul imbratisarii. In timp ce dansam tango cautam la fel de mult conexiunea cu partenerul de dans asa cum cautam sa ne conectam de noi insine.Tangoul ne permite sa experimentam corpurile noastre intr-un sens pozitiv, intr-un loc sigur plin de pasiune, dar nu plin de presiune. Acest lucru ne ofera oportunitatea rara de a ne exprima din nou la fiecare moment al dansului. Pentru cei dintre noi care cauta continuu urmatoarul moment special in dans pot confirma faptul ca devenim vulnerabili in aceste stari. Niciodata nu profitati de conexiune. Si barbatii si femeile pot fi la fel de vinovati de aceasta greseala. Atat leader-ii cat si follower-ii sunt responsabile pentru a crea si respecta granitele corespunzatoare, de a avea grija de celalalt. Respectati imbratisarea.

Limite:

Gazda voastra este angajata in a oferi si mentine un spatiu care promoveaza siguranta si exprimarea libera. Daca aveti o problema, daca va simtiti inconfortabil in ceea ce priveste comportamentul neadecvat contactati gazda in mod direct.

Luati in considerare ringul de dans:

Comunitatea creste; dansatori de toate nivelele creeaza impreuna linia de dans. De la incepatori la avansati podeaua este adesea aglomerata de cei ce exploreaza relatia lor cu tangoul. Pe ringul de dans functioneaza linii directoare pentru a contribui la asigurarea sigurantei continuue a dansatorilor, de toate nivelele. Aceasta linie de dans devine o ronda (elipsa). Cea mai buna analogie pentru gestionarea traficului este aceea de a conduce pe o autostrada. Sensul de mers este sensul trigonometric (invers acelor de ceasornic). Pe o podea aglomerata depasirile, ciocnirile, sunt considerate dans neperfectionat (iar de catre unii sunt considerate chiar ofense) pentru ca nu se tine cont de ceilalti dansatori si in ultima instanta poate cauza accidente, precum si congestionari ale traficului. Mergand inapoi pe linia de dans, este ca mersul in marsarier numai ca nu avem oglinzi retrovizoare. Va rog, nu pasiti inapoi pe linia de dans pana nu v-ati asigurat ca nu trebuie sa va cereti scuze ulterior. Cand intrati in ronda asigurati-va ca asteptati pentru un spatiu, dar nu ramaneti blocati pentru prea mult timp, sau veti provoca o congestie in fluxul de trafic. Daca atingeti pe cineva, cereti-va scuze de indata ce puteti. Condusul pe strada peste linia continua este periculos. La fel si dansatul in mijlocul ringului de dans. Stati in rand, pe banda dumneavoastra si folositi acest timp ca pe o oportunitate de a dansa cu pasi mici, linistit, pana cand este timpul sa avansati din nou. Sunteti in magia dansului cu partenerul dumneavoastra si amandoi dansati cu intreaga camera. (cercul este simbolul universal al unitatii). Respectati linia dansului.

Procesul de invatare:

Intotdeauna vom avea multe de oferit prin comunicare in timpul unui dans. Cu totii suntem profesori si elevi totodata. Cu toate acestea, oferirea de lectii nesolicitate pe ringul de dans in timpul Milonga este nerecomandat. Oprirea in timpul dansului pentru a explica ceva legat de tehnica sau conexiune poate intrerupe fluxul dansatorilor, si poate duce la ranirea sentimentelor si mai putine dansuri in viitor. Milonga, este locul unde puteti exprima social ceea ce tangoul vrea sa transmita. Orele si practicile ghidate sunt momente perfecte pentru exercitiu si feedback, pentru sugestii, fie ele si nesolicitate.

Contribuiti la comunitate:

Ati depus timp si efort, la fel ca si bucurie si frustrare in procesul de invatare pentru a deveni un expert, ba poate chiar un dansator de tango perfect. Daca aveti in vedere atingerea acelui moment sublim in dansul perfect, daca credeti ca a meritat alocarea atator ore din viata voastra aduceti-va aminte ca si voi ati fost incepatori si ca fara dansatori mai avansati decat dumneavoastra, fara timpul lor, poate ati fii inca un incepator. Dansati cu incepatori si aduceti valoare comunitatii. In acest mod nivelul si calitatea dansului vor creste si vom avea din ce in ce mai multi oameni experimentati cu care sa dansam. Tangoul evolueaza in permanenta si ne forteaza sa gandim, sa traim, sa interpretam si sa ne exprimam. Asa cum vocabularul nostru din dans creste, limba pe care o vorbim ulterior pe ring devine din ce in ce mai complexa si este afectata de descoperirile noastre. Modificam limba in timp ce invatam limba. Daca singurul vostru obiectiv la Milonga este sa dansati cu cei pe care ii considerati cei mai buni dansatori nu contribuiti activ la cresterea comunitatii.

Respectati procesul de invatare

 

Tanda:

La Milonga, muzica este in general impartita in grupuri de melodii, numite tande. Intre aceste grupuri de 4 melodii, care de obicei sunt asociate unei anumite perioade din istoria tangoului, unei anumite orchestre sau stil urmeaza cortina cea care arata ca tanda s-a terminat si in curand va incepe urmatoarea tanda. Cortina are in general 10-20 de secunde si poate contine orice gen muzical care nu este tango, pentru a evita confuzie cu urmatorul grup de melodii.

Ascultati:

In ciuda preferintelor muzicale personale, muzica este cea care da savoare la Milonga. Fara muzica nu avem ce dansa. Tehnologia permite DJ-ilor de tango luxul de a creea playlist-uri variate si expresive in acelasi timp putand calatori in timp si stiluri. Dar echipamentul: de la computere la ipod-uri si telecomenzi, de la mese de mixaj la boxe si amplificatoare, toate au nevoie de grija sporita. Atingand sau modificand setari fara o invitatie explicita din partea tDJ-ului nu arata respect. Muzica se poate opri in mijlocul unei melodii, o boxa se poate arde sau si mai rau amplificatorul si restul serii poate fii compromis. Daca nu va apartine, va rugam nu-l atingeti. Nu intrati in zona tDJ-ului fara a fii invitat. Daca chiar sunteti curios sa stiti numele unei anumite melodii sau numele orchestrei, intrebati tDJ-ul. Cu siguranta va fi bucuros sa va raspunda la intrebare. Dar un uitati, tDJ-ii luceraza in acele momente si luceraza pentru comunitate. Au muncit intens pentru a pregati muzica pentru o seara intreaga. Respectati muzica respectand tDJ-ul.

Totul a fost oferit de…

Este necesar mult mai mult decat dragostea de tango pentru a mentine Milonga de success. Timpul si resursele puse la dispozitia comunitatii, de la rezultatul muncii tDJ-ilor la serviciul oferit de ospatari, de la decorarea locatiei pana la cei de la bucatarie. Toate acestea au fost puse impreuna pentru noi toti. Faceti un efort si multumiti gazdelor oferind si voi ceva comunitatii. Respectati gazdele. Respectati scolile. Oferiti inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *