PracticTango organizează cursuri de Tango Argentinian
In fiecare zi de marţi şi joi între orele 19-22
Programul serii:
19- 20 – Curs de Tango Argentinian, initiere;
20 -21 – Curs de Tango Argentinian de nivel bazic1;
21 -22 – Practica de Tango Argentinian asistată.
Puteţi opta pentru o oră de Tango, două ore de Tango sau chiar o tanda întregă de trei „ore”.
Prima participare este gratuit, baieţii de data asta primesc încurajarea, o oră gratuit de fiecare dată.
Locaţie:
Sala Kangoo Jumps, str. Theodor Mihali nr. 23, Cartier Mărăsti
Informaţii si înscrieri la:
tel.: 0744-546 940
Instructor de Dans: Emil Pop
„Tangoul este prietenul meu!”
email: practictango@yahoo.com
facebook.com: Practic Tango
Tangoul este prietenul meu.
Prieteni îmi sunt și stilurile de dans manifestate ca dans social în care nivelul dansatorului conteaza mai putin sau spre deloc, pe primul loc situându-se, din inimă, petrecerea plăcută a timpului, pentru tine, prin tine și prin ceilalți dansatori sociali ori participanți la seara de dans. Uite! De exemplu dansul popular tradițional românesc, manifestat la modul social, îmi inspiră prietenie, deschidere, voie bună, o expresie de acceptare a ta, a aproapelui, a grupului; la fel mi-e acum și cu Tangoul Argentinian, pe astfel de considerente a devenit prietenul meu!
Pledoarii în acest sens sunt multe, le găsiți în spusele celorlalți entuziasmați/pasionați; multe articole de internet ajung invariabil să confirme idea de mai sus. Avem ce învăța de oriunde și de la oricine; cele mai multe le înveți de la prieteni.
De la Tango am învățat că învățarea e un drum continu; la fel și evaluarea/ autoevaluare și dezvoltarea.
La Tango te poți întoarce oricând; în clasa 1-a ori în primul an de liceu nu te mai poți întoarce; dar la Tango poți relua procesul, revii la fundamente sau chiar la lecția de inițiere, dar cu experiența acumulată de la ceilalți călători întâlniți în Tango și nu numai. Mergi dintr-o călătorie în alta, unele se intersectează, altele se suprapun, experiența din Tango e una din ele; ce înveți într-una, te ajută în alta; evoluezi, te dezvolți, cazi, te ridici; a doua oară cazi altfel, te ridici altfel. Tangoul o fi vechi de mai bine de-un secol, dar fiecare experiență de tango (curs, practica, milonga) mă reinventează; vreme trece, vreme vine…
Tangoul e greu, am auzit de nenumarate ori. Eu zic, că dacă alții au reușit, pot și eu…
În Romania comunitatea dansatorilor sociali ( dansuri populare, latino, swing, etc) a început să se revigoreze serios după anul 2000. Tangoul Argentinian a început o reînflorire după anul 2005, în București, iar în prezent există peste 10.000 de dansatori sociali din care peste 1000 sunt activi – danseaza cel puțin o dată pe săptămână. În lume sunt cu siguranță milioane de dansatori de Tango din care sute de mii sunt activi iar fix în această secundă mii de oameni, de diferite vârste, fără pregătire pretențioasă, dansează Tango. E greu?
…învățarea Tango-ului
Primul pas în tango, la fel ca în orice alt dans, este chiar primul pas; din momentul în care-l faci, deja dansezi. Exisță și cursuri, workshop-uri, sfaturi ori diverse tutoriale doar că astea devin nule fără experimentarea directă pe propria persoana, pe propriul corp.
Inima si mintea devin actori principali și uite-așa, ajungi să-ți descoperi valențe, limite, lucruri pe care nu le știai despre tine, despre ceilalți.
Învățarea tango-ului e ca mersul pe bicicletă: nu-l uiți niciodată și poți merge cu orice bicicletă…
Lasă un răspuns